Amira

Amira is geboren op 09/06/2016. Dit maakt haar een ondeugende jonge fjorden merrie van 4jaar oud. Dankzij haar jonge leeftijd heeft Amira een heel speels maar ook sterk karakter. Amira is onze nieuwste aanwinst sinds mei 2020 en is nu al de beste vriendin van Aquilo. 

Haar kwaliteiten:

  • Haar jonge leeftijd zorgt ervoor dat ze heel onbezonnen in het leven staat. Ze geniet ervan om de wereld te verkennen en samen te spelen.
  • Amira heeft een typisch fjorden karakter, ze weet heel goed wat ze wil en is hierdoor best wat koppig. Dankzij deze eigenschap helpt ze kinderen fantastisch om hen doorzettingsvermogen en vastberadenheid bij te brengen en leren ze samen met haar hun grenzen te tonen en te bewaken.
  • Ze is heel expressief en is een duidelijke spiegel voor kinderen en jongeren. 
  • Daarnaast geniet Amira van knuffels en aandacht. Ze volgt je overal, ze is heel nieuwsgierig en werkt graag met kinderen en jongeren.

Amira is nog volop in training om een standvastig en betrouwbaar therapiepaard te worden. We bouwen onze band op via allerlei oefeningen op de grond: longeren, springen in vrijheid, werken met materialen, schriktraining, academisch grondwerk,... Tegen de lente maken we haar zadelmak. 

Momenteel helpt Amira al tijdens de sessies op grond, ze vindt dit best nog spannend en is nog zoekend naar haar houding als therapiepaard. Desondanks ben ik heel trots op wat we samen reeds bereikt hebben.