Zorgboerderij Lanselot

Met veel trots stel ik jullie voor: Zorgboerderij ‘Lanselot’. Onze zorgboerderij is gelegen in Vlissegem (De Haan), midden in de natuur en dichtbij het bos en de zee.

Onze zorgboerderij maakt deel uit van Equi-Lo, Therapie met paarden.

We zijn een kleine boerderij waar de volgende dieren hun blijvend huisje hebben gevonden: paarden, geiten, kat, konijn en kippen. Samen met jullie willen we een paradijs creëren voor konijnen en cavia’s zodat we ook hen kunnen verwelkomen op onze boerderij.

Naast onze dieren hebben we ook diverse planten, struiken en fruitbomen die onderhouden mogen worden.

Een namiddag op de zorgboerderij ziet er telkens weer anders uit, maar toch ook hetzelfde. Onze dieren zullen telkens aandacht en verzorging krijgen zodat zij zich goed in hun vel blijven voelen. Enkele mogelijke activiteiten hierbij zijn: eten geven, borstelen van de paarden, proper maken van de hokjes, uitmesten van de weides/ stallen, vers water geven aan de dieren, knuffelen met de dieren, wandeling maken naar het bos of het strand,… maar ook kleine werkjes uitvoeren in de weide, bouwen van speeltuigen voor onze geiten, bouwen van het konijnen- en caviahok en ontwerpen van onze snoezel-hooizolder kunnen mogelijke activiteiten zijn waarbij de kinderen en jongeren mogen helpen. Voor degene die groene vingers hebben, mogen ze steeds helpen bij het uitbouwen van onze moestuin, het plukken en snoeien van onze fruitstruiken,…

Kortom we kijken samen met het kind en de jongere waar hun interesses en noden liggen en spelen hierop in.

Ondanks de vele verschillende activiteiten, staan enkele waarden altijd centraal tijdens hun momenten op de zorgboerderij. We streven ernaar om kinderen en jongeren hier tot rust te laten komen in verbinding met de dieren en de natuur, hen te laten openbloeien, hen te activeren, hen te laten groeien en leren op verschillende vlakken, hen positieve ervaringen te laten opdoen en hen terug in hun krachten te zetten. Kortom we willen hen een veilige plek bieden waar ze volledig zichzelf mogen zijn.

Onze werking richt zich vooral op kinderen en jongeren die moeite hebben om een hele week naar school te gaan en/ of waarbij schooluitval dreigt. Zij kunnen dan 1 of meerdere namiddagen in de week naar de zorgboerderij komen.

Maar ook kinderen en jongeren op Time-Out, jongvolwassenen, personen die om welke reden dan ook de nood voelen om samen met ons in de natuur en met de dieren bezig te zijn,…  zijn bij ons meer dan welkom.

Concreet:

  • Max 4 – 6 personen per namiddag/ voormiddag
  • 9u-12u of 13u-16u
  • Prijs per voor- of namiddag 
    • €30/ persoon bij groepjes van 4-6 kinderen
    • €50/ persoon bij groepjes van 3 kinderen
    • €60/ persoon bij groepjes van 2 personen 

 

Hebben jullie nog vragen of willen jullie graag eens komen kennismaken met de dieren en de werking, stuur gerust een mailtje naar equilo@outlook.be of bel naar 0492/82.14.27