Lotte

Ik ben Lotte en ben 27 jaar oud. Wanneer mensen aan mij vroegen wat ik later wou worden, antwoordde ik niet zoals elk meisje: ‘dokter, prinses, juf,…’ Nee ik antwoordde: ‘Boerin! Ik wil met dieren werken en ik wil tussen de dieren leven!’ Deze kinderdroom groeide alleen nog maar doorheen de jaren.

Op mijn 10 jaar kreeg ik mijn eerste paardrijles cadeau, meteen was ik dol enthousiast! Al snel ontdekte ik dat ik het liefst buitenritten maakte op het strand en in het bos. Tijdens deze wandelingen zag ik de paarden genieten, stonden al hun zintuigen open en ervaarden we allebei de vrijheid!

10 jaar later ben ik vertrokken naar Argentinië om mijn droom verder uit te bouwen. Daar heb ik twee maand vrijwilligerswerk gedaan als equitherapeut met kinderen met een beperking en autisme. Hier kreeg ik de kans om equitherapie te mogen ervaren in zijn meest pure vorm: er was geen piste, geen speciale zadels, geen extra materialen, etc. De band tussen het paard en het kind stond centraal! Wat was het mooi om de kinderen te zien openbloeien, te zien ontspannen en te zien genieten samen met de paarden. Elke dag werd mijn hart gevuld met warmte en geluk.

De eigenaar van het equitherapie project heeft mijn ogen geopend! Na 2maand Argentinië wist ik eindelijk wat ik wou doen in mijn leven: ik wil samen met paarden mensen helpen! Zo gezegd zo gedaan. Ik heb een bachelor Orthopedagogie gestudeerd en nadien een BaNaBa Sociaal Werk. Ik rondde mijn studententijd af met een postgraduaat Hippotherapie. Na deze drie opleidingen voel ik me volledig klaar om als zelfstandig hippotherapeut aan de slag te gaan met kinderen en jongeren.

Intussen ben ik sinds januari 2019 beginnen werken in de bijzondere jeugdzorg met jongeren tussen de 15-18 jaar. Het werken met deze jongeren geeft me zoveel voldoening!

Sinds juli 2019 is mijn droom dan echt in vervulling kunnen gaan:  ik ben afgestudeerd als hippotherapeut, heb mijn eigen project Equi-Lo opgericht en kan ik als therapeut beginnen met mijn eigen paard Aquilo! Maar ik zou ik niet zijn als ik nu alweer geen nieuwe dromen heb. In de toekomst zou ik graag mijn eigen zorgboerderij oprichten. Dan zou mijn cirkel rond zijn en kan ik mezelf toch een beetje de boerin noemen waarvan ik als kleine meid altijd al droomde!